Végzőseink 2010-2011 VIII. A

VIII. A

Az oldalt az VIII. A osztály szerkeszti

VIII. osztály

 

VIIIA2010-11

Névsor
Bende Gy. Arnold
Berszán E. Norbert
Csorba S. Tibor
Csutak E.  Ernő-Norbert
Daczó Á. Izabella
Dani  Cs.Csaba
Erőss L. Anabella
Fábián E. Ágnes
Jakab M. Jenő
Kaján B. Andrea Emilia
Kiss  I.Szabolcs
Kerekes B. Gergely
Lázár L. Enikő
Pál  L. Timea
Tusa G. Kinga
Vitályos Alpár

 

VII. osztály

 

osztalykep

Névsor
Bende Arnold
Berszán Norbert
Bodi Gyula Hendrik
Csorba Tibor
Csutak Ernő-Norbert
Daczó Izabella
Dani Csaba
Erőss Anabella
Fábián Ágnes
Jakab Jenő
Kaján Andrea Emilia
Kiss Szabolcs
Kerekes Gergely
Lázár Enikő
Pál Timea
Tusa Kinga
Vitályos Alpár

8a

 

 Emlékezzünk!

 

 Szinte hihetetlen , de már készülődhetünk a búcsúzásra , hamarosan véget ér ez a tanév ,és mi indulhatunk.Tovább,tovább,tovább..-énekelhetjük, de előtte még visszatekintünk az elmúlt eseményekre. Fényképek segítségével emlékezünk és emlékeztetünk: mi is itt vagyunk , ebbe az iskolába járunk.    

 Elsőként a zabolai osztálykirándulásunkat idézzük fel , amikor még VI. osztályosok voltunk. Vonatozás, gyalogtúra ,  a  Csángó Múzeum meglátogatása, kocsikázás, falatozás az osztálytársunknál,  erdei  kirándulás, lovaglás  és vasutállomási csata . Mindez  belefért a napi programba.  

{sfx rss='https://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/106699369061201924475/albumid/5578687614941263457?alt=rss&kind=photo&hl=hu' display='album'}

          

Ugyanabban a tanévben iskolánk vendége volt egy csoport diák Pécsről , a mi osztályunkba is érkeztek vendégek , akikkel együtt ünnepeltük Március 15-ét . Ennek emlékét örökítette meg az a csoportkép , amelyen komolyan pózolunk Gábor Áron szobra előtt. Az ünnepi felvonulásról is készült felvétel. 

   Eperéréskor együtt a VI.B-vel gyalogtúráztunk.Úticélunk a Perkő volt , ahova az egykori Tarnóczyné várának nyomait őrző domboldal  megmászása után juthattunk el. A kápolnánál pihenőt tartottunk erőgyűjtés céljából , de inkább a játékos hancurozást folytattuk, úgy leltünk rá az eperésző helyre ,majd még a színpadot is  felavattuk a magunk módján, és egy  hosszúra sikerült rövidítéssel megérkeztünk Kiskászon üdítő borvízforrásaihoz. Annyi vizet ittunk , mint a kacsák , hogy legyen tartalékunk a visszatéréskor. Nem  sejthettük előre, hogy nem lesz szükségünk a tartalék  vízre, mert ragyogó napsütés volt mindaddig ,mig beértünk Szentlélek központjába , onnan a vihar kísért el egész hazáig. Igazi Úrnapi időjárásban volt részünk ! Áztunk-fáztunk , de nevettünk!

   A nyári vakáció előtti hetek egyik napján résztvettünk egy közös iskolai kiránduláson a Békási-szorosban. Félelmetesen szép sziklák között vezetett  a kanyargós út, amit gyalog jártunk  be. A békási gyűjtőtavon is  hajókáztunk ,

    A téli ünnepekkor megmutattuk  játékos ,bohókás kedvünket, mert egy hóemberes, mikulásos műsorral szórakoztattuk nemcsak az iskolatársainkat, hanem a kicsiket is , ha meghívtak  szereplés re.

    Amikor már VII-ek voltunk ellátogattunk Zágonba, Mikes  Kelemen szülőfalujába. Megcsodáltuk a kertjüket , az öreg tölgyeket , amelyeket az apja ültetett fia születésének emlékére.Az  Emlékházat és a kertet is megtekintetük, megörökítettük felvételeinken.Hazafele bekukkintottunk Csomakőrösre , Csoma Sándor emlékszobájába. Majd a réten megrakodtunk szebbnél szebb mezei virágokkal, hogy legyen mivel díszítsünk a végzősöknek.

     Most mi vagyunk a végzősök , iskolatársainkat szeretnőnk emlékeztetni magunkra akkor is , amikor mi már más padokat fogunk koptatni.Ezért  a  Karácsonyt  egy betlehemes játék bemutatásával  köszöntöttük velük együtt (nem először) , reméljük tetszett nekik is !   Emlékeztessék a fotók!

{sfx rss='https://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/106699369061201924475/albumid/5582024683488335505?alt=rss&kind=photo&hl=hu' display='album'}

Ne feledjük· évzáró koncertjeinket se, amelyekre szintén szívesen emlékezünk és emlékeztetünk!

 

            Molnár Józsiás Iskola dalát a VII.A. osztály már a tavalyi évzárón előadta,most közöljük,hogy akit érdekel,az megtanulhassa.

 

          Molnár Józsiás a mi iskolánk,

          Ide jár sok szorgos kisdiák.

          Iskolánk vár,vár,mindig vár,

          Mindig csak tereád vár!


              Tanítói intő szava

               Megtanít minden hasznosra.

               Tanárai megbecsülnek,

               így sok hasznos tudást nyerhetsz.

 

         Ha ügyes vagy nagyon,

         Lesz belőled olimpikon,

         Tehetséged sem vesz el,

         Mert itt jó zenész leszel.

 

                Falai közt megpihenhetsz,

                Sok-sok titkot megismerhetsz.

                Hogyha innen tovább mensz,

                Jobb helyet sehol sem lelsz.

 

         Hogyha utad messze visz,

         Az iskolánk visszahív,mert

         Molnár Józsiás,a mi iskolánk

         Vár,vár mindig vár reánk!

Alkategóriák

A honlappal kapcsolatos tartalmi kérdésekkel, problémákkal forduljon a honlap szerkesztőjéhez Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. tanárnőhöz.·
A technikai jellegű (a weblap szerkezetével, megjelenésével, működésével kapcsolatos) észrevételeit, javaslatait jelezze Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. rendszergazdának.·
© Molnár Józsiás