Végzőseink 2011-2012 VIII. A

     Sátorozni vasárnap reggel indultunk, és amikor megérkeztünk, a szülők segítségével felhúztuk a sátrakat, majd reggeliztünk.  A nap folyamán zászlót húztunk, játszottunk, még gátat is építettünk a patakban. Este a tábortűz mellett bemutattuk a törzsi táncainkat, előadtuk a kutatómunkáinkat, miközben énekeltünk és melegedtünk a tűznél.

     Hétfőn, amíg diáktártársaink az iskolában tanultak, mi jól éreztük magunkat az erdő mellett.  A sátrakban henyéltünk, játszottunk és krumplihámozó versenyt tartottunk. Hazaérkezéskor nagyon fáradtnak éreztem magam, de nekem még akkor is megérte elmenni.

                                                                                                                                                      Czira Bence, VI.A

satorhuzas_resize      zaszlofelhuzasra keszulunk_resize

       Felhúzzuk a sátrakat                                  Zászlófelhúzásra készülünk

a fenyszarvasok torzs zaszlaja_resize     csatakialtas_resize

    A Fényszarvasok törzs zászlaja                           Csatakiáltás

onkentes tuzfelelos_resize     tabortuz1_resize

              Önkéntes tűzfelelős                                     Éneklés közben

tabortuz_resize     bemutato_resize

                   Tábortűz                                       Kutatómunkáink bemutatása

fozes_resize     mosogatunk_resize

                   Közös főzés                                    Mi vagyunk a szolgálatosak

mosakodas_resize     krumplihamozoverseny_resize

              Reggeli mosakodás                               Krumplihámozó verseny

a verseny gyoztese_resize     nyarson sutes_resize

             A verseny győztese                                       Nyárson sütés

torzsi tanc_resize     vacsora kozben_resize

                    Törzsi tánc                                               Vacsorázunk

Hétfőn másodszor jöttek hozzánk a Caritas-tól Meca és Zsuzsa. Először minden tanuló egy jelképes indián nevet választott magának, s egy játék segítségével el is a sajátítottuk a magunk és mások nevét. Majd megtudtuk, hogy a Gutenberg-galaxis a könyvek világát jelenti. Azt is jól sejtettük, hogy Johannes Gutenbergről, a könyvnyomtatás feltalálójáról kapta a nevét.

Mecáék elmesélték, hogyan épül fel a könyvek birodalma az életünk során, ahogy egyre növünk és olvasáskultúránk fejlődik. A galaxis első csillagairól meséltünk egymásnak, mivel magunkkal hoztuk erre a tevékenységre a kedvenc könyvünket. Hosszú lesz az utunk a könyvek birodalmában, hiszen annyi jó könyvet nem olvastunk még.

A végén csoportokra oszlottunk és egy nagyon meglepő, de ugyanakkor érdekes témát kaptunk. El kellett képzelnünk, hogy milyen könyvet írnánk az osztályról. A mi csapatunk címként a Rémrendes osztály-t választotta. Arról fog szólni, hogy Anna Madagaszkárra vesz jegyet, de a repülő lezuhan és egy szigetről az Angol Koronát szállító hajó felvesz minket, de a kalózok kirabolnak. Eddig értünk el, mert közben kicsengettek.

Én jól szórakoztam, rengeteget tanultam, játszottam, remélem a többiek is.

                                                                                                                                                    Kovács Zoltán Tibor, VI.A
DSCF0502_resize
DSCF0499_resize
Kep016
DSCF0505_resize
  

maszk1

S ha farsang, akkor vidámság, tréfa, nevetés. Ez volt a Molnár Józsiás Iskolában is. S mivel a farsang nem lenne az igazi fonó nélkül, ezért vidám jelenetben elevenítettük meg a hajdani fonó hangulatát. Hallani lehetett Maris néni tréfás meséjét „a szegény asszon  bugyutacska leányairól s az elég ügyibevaló fiáról”, jól szórakoztunk a mesebeli „kolontos asszonyon”, aki „megnyírta a kotlót, hogy a csürkék tudjanak szopni”, vagy a bugyuta atyafin, aki „zsákjával hordta bé a házba a világosságot”, ahelyett, hogy a „fészivel s firésszel ablakot vágott volna rea”.

1.kep_resize

 

Nem hiányzott a sok furfangos találós kérdés sem. Nagy derültséget váltott ki Áronka kérdése „Ha felvetik fehér, ha leesik ződ. Mi az?”. Sok találgatás után, amelyek közt volt olyan, hogy „Mózsi bá!”, „Berta néni s a pénze!”, mivel senki se találta ki, Áront kérdezték meg, hogy mi az. Ő vállvonogatva, ravasz, kicsit kárörvendő mosollyal mondta: „Én se tudom.”

2.kep_resize

 

De ha már farsang a fonóban, felcsendül a népdal, nem is akármilyen, hanem a tréfás, amely Erzsók néném pendelyéről szól. Az iskola népzenészeinek köszönhetően felhangzik a gyors csárdás, és a fiatalok, de még Erzsók néne is ropják a táncot.

3.kep_resize

4.kep_resize

 A tréfás hangulatot egy kis rosszmájú pletyka is fűszerezi, miszerint Zsuzsi néni a falu boszorkánya, hiszen Luca napján őt látták seprűn repülni.

5.kep_resize

 

S amikor mindenki elégedetten végignézte a diákok produkcióját, a fonó házigazdái is elégedettek a kellemes, vidám hangulatú estével.

 6.kep_resize

Alkategóriák

A honlappal kapcsolatos tartalmi kérdésekkel, problémákkal forduljon a honlap szerkesztőjéhez Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. tanárnőhöz.·
A technikai jellegű (a weblap szerkezetével, megjelenésével, működésével kapcsolatos) észrevételeit, javaslatait jelezze Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. rendszergazdának.·
© Molnár Józsiás