Aktuális

 
 
Idén október 5-14 között kerül sor a 23. Nemzetközi diákcserére Pakson, melyre az előző évek résztvevői mellett új jelentkezőket is várunk.
Programjaink:
- versenyek
- Ópusztaszeri Nemzeti Emlékpark
- Országház
- Fővárosi Növény és Állatkert
- Vajdahunyad vára
- Magyar Mezőgazdasági Múzeum
- Magyar Közlekedési Múzeum
- ismerkedés a magyarországi tanítás-, oktatással
- barátkozás paksi családokkal
 
Iskolánkat 25 diák képviselheti.
 
 
Jelenkezni az evikely1@yahoo.com email címen lehet. 

Akárcsak az elmúlt években idén is részt vettek a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás és Petőfi Sándor iskolák tanulói valamint a Tanulók Háza 100xszép csoportja a Pakson megrendezésre kerülő nemzetközi Ki Mit Tud? tehetségkutató versenyen. Idén rekordszámú nevezéssel zajlott a verseny  Pakson, összesen 160 jelentkezőt regisztráltak, ám mivel ezek között tánccsoportok is voltak, a résztvevő fiatalok száma még magasabb volt. A tizenkettedik alkalommal megrendezett program a szervező Csengey Dénes Kulturális Központ termeiben, valamint a Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskolában zajlott. A megméretésre idén is énekkel, tánccal, verssel, prózával és hangszeres zenével lehetett jelentkezni. Kézdivásárhelyt 16 diák és a 12 táncos képviselte a versenyen.

A hangszeres zene kategóriában a Brandusi Ciceo Bernadett ezüst, Fábián Ágnes bronz minősítést kapott, Áda Bálint gitárelóadása különdíjas lett. A népdalt éneklők közül Biszák Beáta és Biszák Bernadett  részesült arany minősítésben, Gergely Zsolt különdíjat kapott..A vers- és prózamondás kategóriában az alsó tagozatosok közül Tamás Katinka és Porkoláb Tamás arany minősítésben részesültek, a felső tagozatosok és középiskolások mezőnyéből pedigDatki Győrgy Júlia Inez bronz minősítést kapott, Rancz Gyárfás Hanna különdíjban részesült.  A tánc kategóriában a 100xszép mazsorettcsoport ezüst minősítést kapott.Versenykategóriánként a zsűri 2-2 arany, ezüst és bronz minősítéssel és 1-1 külőndíjal értékelte a versenyzőket. Az egész napot felölelő programot, a hagyományokhoz hűen, gálával zárták, aminek műsorára a versenyprodukciók közül válogattak.

Köszönetet szeretnénk mondani Kézdivásárhely Önkormányzatának, Paks Város Önkormányzatának és a paksi Csengey Dénes Kulturális Központnak, hogy lehetővé teték a gyerekek részvételét a versenyen.

 

A honlappal kapcsolatos tartalmi kérdésekkel, problémákkal forduljon a honlap szerkesztőjéhez Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. tanárnőhöz.·
A technikai jellegű (a weblap szerkezetével, megjelenésével, működésével kapcsolatos) észrevételeit, javaslatait jelezze Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. rendszergazdának.·
© Molnár Józsiás