2021-2022

Kedves kollégák,  gyerekek, szülők! 
 
Nagy gratula mindenkinek iskolánk fiú csapata bajnok!!! 
A lányok ezüst érmesek! 
 
Bajnokság legjobb játékosa és legtöbb kosár szerzője Raduly László V. B. 
Legjobb védő játékosa Ruszka Mátyás V. A. 
Top 5 be bekerült Ruszka Matyás, Fésűs Zalán  a fiúknál, a lányoknál Béres Karola. 
Legeredményesebb lány játékosa iskolánknak Páll Adrienn legjobb védő játékosa Bartók Eszter. 
 
Fiú csapatunk: Ráduly László, Ruszka Matyás,  Fésűs Zalán, Csiszár Csanád, Váncsa Gergő, Váncsa Balázs, Váncsa Bence, László Gergő, Kertész Benedek, Crisan Daragus Dániel. Tanár: Debreczi Zsolt. 
 
Lányok: Páll Adrienn, Béres Karola, Vajda Ágoston Adrienn, Bartók Eszter, Márton Ágota, Croitoru Petra, Székely Nóra, Bódi Szidonia, Gergely Hanna, Duka Nikolett. Tanár: Turóczi Olga. 
 
Gratulálok a csapatnak, szurkolóknak, szülőknek és mindenkinek aki velünk küzdött! Külön köszönet a szervezőknek! 
Hajrá Molnár Józsiás Általános Iskola, Hajrá oroszlánok! Szép volt!
 
Kosarlabdadijazas 01
 
Kosárlabda díjazás 2

Szeretettel köszöntelek a Molnár Józsiás Általános Iskola és a KreaKids stúdió Könyv(l)eső című kiállításán! 

 
Tavaly tavasszal érkeztem a Molnár Józsiás diákjai közé, addig lenni veletek amíg Beáta rajztanárnéni visszajön hozzátok a suliba a babája mellől. 
Már az első órákon barátságot kötöttünk, kedves vagányok...azóta pacsizással, öleléssel és sok nevetéssel színesbítettétek hétköznapjaimat.
 
Köszönöm, hogy elfogadtátok a könyves challenge-t, bár sokatoknak nagy fejtörést okozott kitalálni a témát, megtalálni a technikát amivel egyedi alkotást hoztok létre... megérte! Hiszen a könyvek sulis titkokat fednek fel, mesékbe foglalt történeteket, családi recepteket rejtenek, de vannak naplók, saját zeneszövegek, divattörténelem és kortárs divat illusztrációk, mezőgadasággal és történelemmel kapcsolatos tények, valamint filmes-sorozatos tapasztalat megosztások is bujkálnak sok egyéb mellett.
 
Ehhez a projekthez nem csak művészi hozzáállásra volt szükségetek, hanem bátorságra is. Bátorság, hogy létrehozzatok valamit amiről tudtátok, hogy egy kiállítás része lesz és nem egy fiókban heverő papír darab amit senki nem láthat. Bátorság kellett kimozdulni a komfort zónából egymás előtt, előttem és most a városunk előtt...
 
Remélem most már értitek miért bíztattalak, hogy tegyétek meg ezt a lépést, még akkor is, ha a katedránál megesküdtetek arra, hogy bizony ti egyáltalán nem tudtok rajzolni, hogy semmi művészi képességetek nincs... Ha most erre a könyv esőre néztek, vajon ugyanígy látjátok? Ha együtt vállaljuk azt akik mi vagyunk, úgy igazából, őszintén, látjátok milyen csoda dolgokat tudunk létrehozni?! 
 
Köszönöm a Molnár Józsiás Általános Iskola vezetőségének nyitottságát, támogatását, hogy bíztak bennem.
 
Köszönjük a Vigadó Művelődési Ház igazgatójának, Lung László Zsoltnak, hogy teret biztosított a kiállításnak.
 
És nem utolsó sorban extraspéci köszönet a VI. A osztálynak, hogy segítettek felrakni a kiállítást, köszönöm, hogy velem vagytok jóban és rosszban, készenlétben segítő szándékotokkal. 
Köszönöm nektek kedves diákok a baratságot, örökre a cinkos társatok maradok🙂
 
 
kiallitas kiallitas kiallitas kiallitas
kiallitas kiallitas kiallitas kiallitas
kiallitas kiallitas kiallitas kiallitas
kiallitas kiallitas kiallitas kiallitas
kiallitas kiallitas kiallitas kiallitas
kiallitas kiallitas kiallitas kiallitas
kiallitas kiallitas kiallitas kiallitas
kiallitas kiallitas kiallitas kiallitas
kiallitas kiallitas kiallitas kiallitas
kiallitas kiallitas kiallitas kiallitas

A IV. A osztályból dr. Szabó Katalin tanítónő tanítványai közül 7 tanuló, Dobri Lilla, Lörincz-Ugron Zselyke, Fülöp Beáta, Gáspár Egon. Sinka József  Zsigmond Tifani és Bokor Zalán a körzeti levelőzős fordulók sikeres megmérettetése után meghívást kapott a Brenyó Mihály Ponteszerzó Matematikaverseny megyei fordulójára.

A Kányádi Sándor versmondó verseny körzeti szakaszáról Zsigmond Tifani, Voloncs Zselyke és Szőcs Mátyás. 1. 2 díjjal tértek haza

Első ízben vettek  részt 20 tanulóval a Fajok vetélkedőjének olimpiáján, ahol a körzeti szakasz után  7 tanuló kapott meghívást a megyei fordulóra (Mátyás Balázs,  Fülöp Beáta, Barti Nóra, Sinka József,  Zsigmond Tifani, Szőcs Mátyás és Kovácsi Eszter). A regionális szakaszra maximális pontszámmal jutott tovább Mátyás Balázs és Szőcs Mátyás, majd a országos megmérettetésen is részt tudott venni Szőcs Mátyás.

A nemzetközi porondon is sikereket értünk el, ugyanis a Kárpát - medencei ifjúsági népdaltalálkozó I. helyezettje lett osztályunk kiváló énekese Voloncs Zselyke.

A II. A osztályos tanulók Kovács Katalin tanítónő irányításával a szavaló versenyeken értek el szép eredményeket

A Kányádi Sándor versmondó verseny körzeti szakaszán: Dávid Zsolt I.helyezett

Páll Réka III. helyezett lett. Fábián Panna és Rácz Hanna dicséretben részsültek. A

megyei szakaszon: Dávid Zsolt II. díjat szerzett

Vidám Versek versmondó verseny körzeti szakaszán Jakab Gellén II. helyezést ért el

A 4. B sztályosok a matematika területén jeleskedtek. Lukács Tünde és Barta Enikő tanítók felkészítésével a Bolyai Matematika csapatversenyen megyei 1.helyet szerzett a Váncsa Gergő, Fésűs Zalán, György Bence, Csiszár Csanád, Baróthi Balázs, Duka Nikolett, Szász Kincső csapata.

Az országos megmérettetésen Váncsa Gergő, Fésűs Zalán, György Bence, Csiszár Csanád a 17. helyezést szerezte meg.

A III. A osztályosok Mántó Emese tanítónő felkészítésével  részt vettek a Luminamath matematikaverseny országos írásbeli szakaszán, ahol  Szabó Erika II., János Zoe Vivienne III díjat szerzett. A megyei regemondó versenyen III, díjazottja Fazakas Csongor Mihály volt.

A Vidám Versek Versmondó verseny körzeti szakaszán Damó Péter és János Zoe Vivienne II. díjban, Hencs Andrea pedig III. díjban részesült.

A Kányádi Sándor versmondó versenyen Hencs Andrea II. díjat és Szabó Erika III. díjat kapott.

Iskolánk legkisebbjei, az előkészítő A osztályosok is megmérettették magukat a szavaló- és mesemondó versenyeken Kelemen Éva tanító felkészítésével.

A Kányádi Sándor szavalóverseny körzeti szakaszán Damó Ilka, Nagy-Rozsnyai Lotti, Hajdú Zonga 2 díjban részesültek. Szabó-Gyergyai Dóra első helyezéssel képviselte a körzetet a megyei szakaszon, ahol 2. díjban részesült

A Vidám Versek Versmondó Verseny körzeti szakaszán Hajdú Zonga, Nagy-Rozsnyai Lotti, Szabó-Gyergyai Dóra 2. helyezést értek el. Az első helyezett Rancz-Szabó Nóra a megyei szakaszon dicséretben részesült.

Lakatos Abigél meséjével a megyei mesemondó versenyen dicséretben részesült.

Az első osztályosok is részt vettek a szavaló versenyeken. A Kányádi Sándor szavalóversenyen Szabó Jázmin 2., Majorán Lilla , Hajdú Zsejke 3., Kovács Kamilla dicséretben részesült. A Vidám Versek Versomdó Verseny körzeti szakaszán Bakó-Fazakas Luca is dicséretet szerzett.

Iskolánk felső tagozatos diákjainak eredményeiről a következő lapszámban írunk.

A honlappal kapcsolatos tartalmi kérdésekkel, problémákkal forduljon a honlap szerkesztőjéhez Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. tanárnőhöz.·
A technikai jellegű (a weblap szerkezetével, megjelenésével, működésével kapcsolatos) észrevételeit, javaslatait jelezze Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. rendszergazdának.·
© Molnár Józsiás