A Molnár Józsiás I-VIII Osztályos Iskola 1979-ben épült, és 1980-tól létezik, mint oktatási intézmény. Minden osztálynak hangulatos tanterme van, a sajátos tantárgyak tanításához szaktantermek, gyakorlótermek, könyvtár, valamint egy multimédiás kabinet áll a tanulók rendelkezésére. Tágas és barátságos iskolaudvarunkon aszfaltozott focipálya és a közelmúltban kialakított füves park ad lehetőséget a sportolásra, játékra.


parkgyerekekkel park

 

   Iskolánkban az elemi osztályokban hagyományos, step by step és zene tagozat, az V-VIII. osztályokban minden évfolyamon  hagyományos, zene és nyelvosztály működik.

 

osztalyban tornaora

 

   A zenetagozaton a gyermekek vonós, fa- és rézfúvós, pengetős, billentyűs hangszerek közül választhatnak.

    A Step by Step program keretén belül a pedagógus a gyermekek egyéni szükségleteit figyelembe véve szervezi meg az oktatói-nevelői munkáját, ahhoz, hogy független, nyitott, érdeklődő, egymást kölcsönösen megbecsülő személyiségekké nevelje a gyermekeket.

   Az iskola életében rendszeresek a hangversenyek. A Karácsonyváró Koncert különlegessége abban rejlik, hogy ezen az eseményen mind az iskola tanárai, mind diákjai színpadra lépnek. Az iskola életét színesítik a népi- és társasági tánccsoportok fellépései, valamint kiteljesítik a tevékenységeket a népi-, mini szimfonikus-, régi zenekarok előadásai. Ugyanakkor hagyomány ünnepi keretek közt megemlékezni a Step by Step tagozaton a „100. nap”-ról az iskolában. A pályázatok nyújtotta lehetőségeket is igyekszünk kihasználni, így iskolánk zöldövezetét 2008-2009-ben kétszeresére növeltük és felújítottuk funkcionális és esztétikus kertbútorzattal valamint szelektív hulladékgyűjtő szigetet hoztunk létre.

   A Diáktanács az a közösségi szervezet, melynek keretében a diákok hangot adhatnak véleményüknek az iskolával kapcsolatban.  Ugyanakkor, igyekszik a diákok igényeit kielégítve, tudományos, sport- vagy kulturális jellegű programokat szervezni.

   A negyedévente megjelenő Rikkancs suliújság megtanítja a diákokat arra,  hogyan lehet építő, kreatív munkát végezni a csoportban.

A honlappal kapcsolatos tartalmi kérdésekkel, problémákkal forduljon a honlap szerkesztőjéhez Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. tanárnőhöz.·
A technikai jellegű (a weblap szerkezetével, megjelenésével, működésével kapcsolatos) észrevételeit, javaslatait jelezze Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. rendszergazdának.·
© Molnár Józsiás