Step by Step Egyesület

A Step By Step Egyesület egy digitális táblát kapott a New Fashion részvénytársaságtól. Köszönet érte Bakk-Vitális Kinga igazgatónőnek. 

{sfx url='https://plus.google.com/photos/100095013268389107333/albums/6150305028563266129' display='album'}

osztály  mennyiség/kg osztály  mennyiség/kg
Előkészítő A  7 5. A  475
Előkészítő B  249 5. B  132,5
1. A  200 6. A   254
1. B 434 6. B 11,5
2. A 456 7. A 0
2. B 58 7. B 135
3. A 173,5 8. A 14
3. B 24 8. B 233
4. A 282
4. B 216

Köszönöm a segítséget és az aktív részvételt azoknak, akik  bekapcsolódtak  a Step By Step Egyesület környezetvédelmi programjába.

Külön köszönet Tamás Mártonnak, Cseh Szabolcsnak és Demény Ákosnak, hogy egész nap munkájukkal segítették a papírgyűjtést, valamint Diaconu Monika, Martalogu Adela, Szabó Gabriella tanároknak a mérésben nyújtott segítségért. 

 {sfx rss='https://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/105975978362348248960/albumid/6010241519446368689?alt=rss&kind=photo&hl=hu' display='album'}

 

 

A Molnár Józsiás Általános Iskola mellett működő Step By Step Egyesület az Iskola másként hét keretén belül hulladék papírgyűjtést és elektronikai hulladékgyűjtést szervezett. 

Az iskola környezetvédelmi programját és a  papírgyűjtési akciót a Szín-ész kuckó, a Hírmondó, a Siculus rádió, a Remat  és iskolánk tanulói, valamint szüleik támogatták. Így több mint 4 tonna hulladékpapírt és közel 1000 kg elektronikai hulladékot sikerült leadnunk újrahasznosítási céllal. Ebben a tanévben az újrahasznosítás őrei 2. alkalommal szervezték meg az elektronikai hulladékgyűjtést, azzal a reménnyel, hogy sikerül visszaszereznünk a megyei első helyezést. 

 
Az összegyűjtött papírmennyiség függvényében első helyezett lett az alsósok közül a 2. A osztály, második helyezést ért el a 4. A osztály, és harmadik helyet szerzett a 4. B osztály. A felsősök közül elsöprő mennyiségű hulladékpapír begyűjtésével első helyezett lett az 5. A osztály. 
 
Mindenkinek köszönjük az iskolánk környezetvédelmi programjának támogatását.   
 
Külön köszönet illeti Cseh Szabolcsot, Dimény Ákost és Tamás Mártont, akik fáradságot nem ismerve reggeltől délig segítették a munkánkat. 
A méréseket Diaconu Mónika, Martalogu Adela, Szabó Gabika és Bíró László tanárok végezték. 
 
Minden gyereknek köszönjük a segítséget, akik valamilyen formában támogatták a hulladékgyűjtő programunkat. 
 

 

FIGYELEM!!!

 

 A Molnár Józsiás Iskola mellett működő Step By Step Egyesület a  környezetvédelmi programja keretén belül idén is megszervezi papírgyűjtési akcióját.

Várjuk a szülők, intézmények, szervezetek, magánszemélyek bekapcsolódását, segítségét.        

A papírhulladékokat április 8-án, 8-13 óra  között hozhatják be iskolánkba.

Kézdivásárhely, Nemere utca 2 szám.

A MOLNÁR JÓZSIÁS ISKOLA MELLETT MŰKÖDŐ

STEP BY STEP EGYESÜLET

ELEKTRONIKAI HULLADÉK FOTÓS SZEMMEL

 

címmel környezetvédelmi fotópályázatot szervez az iskola tanulói részére.

 

     Olyan alkotni vágyó és kreatív tanulók fotóit várjuk, akik az általuk készített alkotás üzenetében megfogalmazzák, ötleteikkel miképp tudnának hozzájárulni környezetük megóvásához.

A pályázó tanulók fotókon mutathatják be az elektronikai hulladék keletkezését, a hulladékká vált elektromos és elektronikai berendezésekkel kapcsolatos tennivalókat a környezetszennyezés megelőzése érdekében, továbbá azt, hogyan történik környezetükben a hulladék kezelése; kifejezhetik, mit jelent számukra az elektronikai hulladék, miben látják a szakszerű kezelés fontosságát, a hasznosítás fontosságát és lehetőségeit napjainkban, az egyén hogyan járulhat hozzá az elektronikai hulladék hasznosításához stb.

A fotópályázat célja a környezettudatos gondolkodásra való nevelés, az egyén felelősségének tudatosítása.

 

Az elkészült fotókat kérjük, aEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címre beküldeni 
2014. 
április 1.  24:00-ig.

 

A környezetvédelmi fotópályázaton iskolánk tanulói vehetnek részt. Egy pályázó 1 db fekete-fehér vagy színes digitális képet küldhet be e-mailben. A beküldött alkotások optimális felbontása: 1500×2102 pixel (vagy ehhez közeli értékek, illetve a nyomtatási méret beállítása esetén: 18×24 cm). A zsűri által kiállításra javasolt képeket a pályázat kiírói nagyíttatják ki.

Kérjük az e-mailben feltüntetni a pályázó teljes nevét, elérhetőségét, és a szülő telefonszámát vagy e-mail címét, továbbá a felkészítője (tanára) nevét.

A fotópályázaton jelentkezők kizárólag saját készítésű képpel vehetnek részt. A nevezéssel együtt a pályázó kijelenti, hogy az elkészített kép saját készítésű, mások szerzői jogát nem sérti.

A pályázat kiírója a továbbiakban jogosult a beküldött képek jogdíjmentes használatára a szerző nevének feltüntetése mellett.

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. Ugyancsak a szakmai zsűri választja ki azt a legjobb 20 alkotást, mely felkerül az iskola honlapjára, a  Facebook oldalára, valamint a kiállítás részét is képezi. 

A honlappal kapcsolatos tartalmi kérdésekkel, problémákkal forduljon a honlap szerkesztőjéhez Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. tanárnőhöz.·
A technikai jellegű (a weblap szerkezetével, megjelenésével, működésével kapcsolatos) észrevételeit, javaslatait jelezze Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. rendszergazdának.·
© Molnár Józsiás