2005 szeptemberétől az iskolánk egy újabb tagozattal bővült, a „zenészekkel”.  25  elsős, 15 ötödik osztályos tanuló, valamint egy kis csapat lelkes zenetanár, (akik együtt mondhatnák Moldova Györggyel, hogy „Amit érdemes megcsinálni, azt érdemes jól megcsinálni.") képezte az alapját a mára már négy évfolyamot felölelő tagozatnak.

Az iskolában beindult a hegedű, zongora és a fúvós hangszerek tanítása-tanulása. Együtt tanulták gyerekek, szülők és tanárok mit is jelentenek egy teljesen ismeretlen világ felfedezésének  kezdeti lépései, micsoda örömet szerez mindannyiuknak egy szépen kikerekedő hang, egy rövid mű előadása, egy jól sikerült fellépés, és mennyi munka, szorgalom és kitartás kell mindehhez.

 

zeneszek2 zeneszek1

Zeneórák:

I. - IV. osztály

Iskolánkban az I.-IV. osztályos tanulók hetente 4 alkalommal vesznek részt zeneórán, ami 2 zeneelmélet-szolfézs órát, és 2 hangszerórát foglal magába. Az elemi osztályosok hegedűt, vagy zongorát tanulnak. 

V. -VIII. osztály

V. osztálytól bővul a paletta, a hegedű, és zongora mellett fúvóshangszereken, és gitáron is játszhatnak tanulóink. Náluk a következőképpen alakul a heti program:

2 zeneelmélet-szolfézs óra

3 hangszer óra

1 kötelező zongora óra (kivételt képeznek a zongorázni tanulók)

1 kórus / zenekar / blockflöte együttes

zeneszek3 zeneszek4
A honlappal kapcsolatos tartalmi kérdésekkel, problémákkal forduljon a honlap szerkesztőjéhez Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. tanárnőhöz.·
A technikai jellegű (a weblap szerkezetével, megjelenésével, működésével kapcsolatos) észrevételeit, javaslatait jelezze Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. rendszergazdának.·
© Molnár Józsiás